Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Αθήνας :) Ώρα για Σχολείο!!! 56th Junior High School of Athens :) Time 2 go 2 School!!! 56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Αθήνας :) Ώρα για Σχολείο!!!

. 56ο Γυμνάσιο

Αμπελόκηποι Αθήνας

«Το 56ο Γυμνάσιο Αθήνας και οι προσφυγικές διαδρομές του …»

«Καλές πρακτικές και δράσεις σχετικές με το προσφυγικό ζήτημα»

Μαρούσι, 10 Μαΐου 2016

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του

56ου Γυμνασίου Αθήνας

Παρουσίαση για τις δράσεις μας στο πλαίσιο της βράβευσης

Συνδετικά κείμενα των διαφανειών του βίντεο - τα οποία ηχογραφήθηκαν

 Χωρίς τίτλο

 

Κάθε χρόνο υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας παράλληλα με τη γνωριμία των ελλήνων μαθητών με τους χώρους καταγωγής τους (η περιοχή μας αναπτύχθηκε με την έλευση των προσφύγων από τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη):

Μεταφράσεις:

Κάθε χρόνο γίνονται μεταφράσεις. Κάποιες από αυτές τις ανεβάζουμε και στο δίκτυο

Οι μεταφράσεις βρίσκονται εδώ: Χώρες-Μεταφράσεις

Παρουσίαση χωρών:

Κάθε χρόνο γίνονται παρουσιάσεις χωρών. Κάποιες από αυτές τις ανεβάζουμε και στο δίκτυο.

Οι παρουσιάσεις χωρών βρίσκονται εδώ: Χώρες-Μεταφράσεις

Αλγόριθμοι. Συνταγές Φαγητών:

Κάθε χρόνο μαθητές μας κάνουν φαγητά τα οποία φέρνουν στη σχολική μονάδα και τα ... δοκιμάζουμε.  Τις δημιουργίες τους τις κάνουν βίντεο και κάποιες από αυτές θα τις βρείτε εδώ: Πολυμέσα-Μαγειρική-Αλγόριθμοι

Μεταφράσεις σε wiki στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής (χαιρετισμοί, απαντήσεις σε ερωτήσεις πάνω στο κεφάλαιο των αλγορίθμων των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου). Οι αναρτήσεις γίνονται στο: http://goa56tk.wikispaces.com/ *** (είναι σε κλειστό wiki. Το  κάνουν σαν εργασία μαθητές που γνωρίζουν και την μητρική τους γλώσσα για να μπορέσουν να βοηθήσουν, με τον τρόπο αυτό, συμμαθητές τους που δεν γνωρίζουν πολύ καλά τα ελληνικά). ***(Από το 2018 ο δικτυακός τόπος wikispaces.com έχει σταματήσει να λειτουργεί και επομένως δεν υπάρχει πρόσβαση στο υλικό που είχε αναρτηθεί εκεί) 

Εκτός από τους σύγχρονους μετανάστες και πρόσφυγες, στην περιοχή μας έχουμε παιδιά ελλήνων προσφύγων από την Τουρκία. Μέσω δράσεων που περιλαμβάνουν αναζήτηση ιστορικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυριών προσπαθούμε να τους "συνδέσουμε" με την ιστορία τους.

Αποτέλεσμα των δράσεων αυτών είναι και η εργασία μας που βρίσκεται εδώ: http://www.slideshare.net/goa56tkdrills/beyolu-spor-kulb-bsk  (σελίδα 9). Αυτή η ανάρτηση είναι φετινή, αποτέλεσμα εργασιών περιβαλλοντικών ομάδων με θέμα για την περιοχή καθώς και της συντακτικής και φωτογραφικής ομάδας του εργαστηρίου Πληροφορικής.

Μετά την επίσκεψή μας στην Πόλη, τις προφορικές μαρτυρίες που έχουμε πάρει και τις συζητήσεις που κάναμε με τον κύριο Νίκο Παραδείση, ιστορικό της περιοχής, επιβεβαιώσαμε την άποψή μας περί «μεταφοράς», προσπάθειας δημιουργίας μιας νέας πατρίδας διατηρώντας στοιχεία της χαμένης, μιας μεταφοράς σε τόπο και χρόνο από τους πρόσφυγες της Πόλης στην περιοχή των Αμπελόκηπων Αθήνας.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω δουλειάς σχετικά με τους έλληνες που ήρθαν στην περιοχή μας από την Πόλη παρουσιάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της ημερίδας «Η γεωγραφία ως επίγευση της πατριδογνωσίας» δύο παρουσιάσεις (http://www.slideshare.net/akarabin/istanbul56th-junior-high-school-of-athens -

Στη ίδια ημερίδα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από εργασίες περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχετικές με το «νερό» όπου μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν υδάτινους πόρους της περιοχής από τις οποίες κατάγονται. Κάποιες από τις εργασίες βρίσκονται εδώ: http://padlet.com/neropol56/NEROPHYSICS

Στη γιορτή των Χριστουγέννων υπήρξαν κυρίαρχο θέμα οι πρόσφυγες. Παίχθηκε θεατρικό από τους μαθητές μας, το σενάριο του οποίου μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Το δώρο που ποτέ δεν θα πάρεις

 

Στην εκδήλωση της ημέρας κατά του ρατσισμού, έγινε αναφορά σε κάθε είδους μετανάστη και τραγουδήθηκε, από τη μαθήτριά μας, το τραγούδι "σαν το μετανάστη"

Αριθμός επισκεπτών

3288
TodayToday1
All_DaysAll_Days3288

Copyright © 2021 56ο Γυμνάσιο Αθήνας (Αμπελόκηποι) Rights Reserved.