Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Αθήνας :) Ώρα για Σχολείο!!! 56th Junior High School of Athens :) Time 2 go 2 School!!! 56ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Αθήνας :) Ώρα για Σχολείο!!!

. 56ο Γυμνάσιο

Αμπελόκηποι Αθήνας

Εορτολόγιο

Χρήσιμες η-σελίδες για εκπαιδευτικούς

Πληροφορίες για Διαδραστικά Συστήματα Διδασκαλίας (ΔΣΔ) και ειδικότερα για το ΔΣΔ του 56ου Γυμνασίου Αθήνας, στο διαδικτυακό μας χώρο e-mathisi.mysch.gr, και συγκεκριμένα στο η-μάθημα: 

Διαδραστικός Πίνακας και ανάπτυξη συνεργατικών δραστηριοτήτων (είσοδος με τους κωδικούς σας)

 

Ακολουθούν σελίδες για σύγχρονη εκπαίδευση, πιστοποιήσεις και επιμορφώσεις:

Μικρός οδηγός εκπαιδευτικού για Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με Webex Meetings με εικόνες – με μετάφραση των βασικών όρων και  επιλογών στα Ελληνικά. (Από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδος, έκδοση 5 )

 

Συλλογή διευθύνσεων για Πιστοποίηση Α' επιπέδου

Ασκήσεις Πιστοποίησης επιπέδου Β1,  B1a, B1b, B1c, B1d ...

Υλικό Πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

Συλλογή διευθύνσεων για Πιστοποίηση Β΄ επιπέδου (+ πλατφόρμες διδακτικού υλικού)

 

Τα παραπάνω προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτικών βασίζονται, σε μεγάλο βαθμό, στα πρότυπα της UNESCO «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών - Πρότυπα Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς / Information and Communication Technologies - Competency Standards For Teachers ICT-CST»

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο ICT-CST της UNESCO θα βρείτε εδώ

Άλλες σελίδες:

Ψηφιακό σχολείο (βλέπουμε το υλικό ανά τάξη, ανά μάθημα (εμπλουτισμένα βιβλία με ασκήσεις, φωτόδεντρο με μαθησιακά αντικείμενα)

Τα εκπαιδευτικά λογισμικά Γυμνασίου μπορούμε να τα βρούμε στο διαδίκτυο στις διευθύνσεις:

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (τα κατεβάζετε, δωρεάν, και τα χρησιμοποιείτε)

Online Εκπαιδευτικό Λογισμικό Α' Βάθμιας & Β 'Βάθμιας Εκπαίδευσης

 

Σελίδα για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών: https://nationaldigitalacademy.gov.gr

Στην παραπάνω σελίδα έχει συγκεντρωθεί εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ιστότοπο, στην Ψηφιακή Ακαδημία ο πολίτης μπορεί να επιλέξει ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής τα μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες του, στα ενδιαφέροντα και στο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του και να τα παρακολουθήσει διαδικτυακά με το ρυθμό που του ταιριάζει.

Σε ότι αφορά στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα μέσα από την επιλογή «Εμπλουτίστε τις εξειδικευμένες ψηφιακές σας δεξιότητες» να επιλέξουν από το πεδίο «Μαθήματα για εκπαιδευτικούς», ανάμεσα σε 19 μαθήματα που αφορούν στη χρήση ΤΠΕ και ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση, ενώ για εκπαιδευτικούς με αντικείμενο την Πληροφορική παρουσιάζουν ενδιαφέρον και τα πεδία «Μαθήματα τεχνολογιών αιχμής», «Μαθήματα Δικτύων Επικοινωνίας και Κυβερνοασφάλειας» και «Μαθήματα σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού».

 

Σελίδες για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών:

Στη σελίδα του ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης - εθνικός στρατηγικός φορέας ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης) υπάρχουν δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για όλους του Δημόσιους Υπαλλήλους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.

Στη σελίδα του  ΙΕΠ  (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) υπάρχουν δωρεάν και επίκαιρα επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς.

Στη σελίδα της Coursera  υπάρχουν πολλά από απόσταση σεμινάρια για εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για μικρά αυτοτελή η-μαθήματα που δεν απαιτούν μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Τα μαθήματα είναι στα αγγλικά.

Στη σελίδα Coursity πραγματοποιούνται διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα και με Πιστοποίηση από τα ΚΔΒΜ ελληνικών Πανεπιστημίων. Τα μαθήματα είναι στα ελληνικά.

Στη σελίδα Mathesis το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα. Τα μαθήματα είναι στα ελληνικά.

Επίσης,

Το online "σχολείο" (w3schools) για τον προγραμματισμό του Διαδικτύου με δεκάδες διαφορετικά μαθήματα.

Το Udemy, ένας χώρος ηλεκτρονικής μάθησης και διδασκαλίας με πάνω από 55.000 μαθήματα και 15 εκατομμύρια μαθητές. Μπορεί κάποιος να μάθει προγραμματισμό, μάρκετινγκ, επιστήμη δεδομένων και πολλά άλλα. Τα μαθήματα είναι σε διάφορες γλώσσες (κυρίως αγλλικά). Κάποια είναι με πληρωμή αλλά υπάρχουν και δωρεάν.

 

Δωρεάν σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης υπάρχουν επίσης στις σελίδες:

schooleducationgatewayeuropeanschoolnetacademy.eu (σεμινάρια στα αγγλικά), 

e-learning.ilei.sch.grseminars.etwinning.greepek.gr* (σεμινάρια στα ελληνικά, *στο eepek.gr πρέπει να είσαι μέλος ενώ υπάρχουν σεμινάρια και με πληρωμή).

 

Τέλος, άλλες σελίδες με προσφορά μαθημάτων είναι και οι παρακάτω:

udacity, edx, pluralsightcodecademylyndaskillsharekhanacademyfirebasesimplilearn, ITunesU Free Courses, UC Berkeley Free Courses, MIT Free Courses, Harvard Free CoursesYale Free Courses ...

 

 

 

 

Αριθμός επισκεπτών

4711
TodayToday1
All_DaysAll_Days4711

Copyright © 2024 56ο Γυμνάσιο Αθήνας (Αμπελόκηποι) Rights Reserved.